«چگونه ازطریق نوشتن به دیگران خیر برسانیم؟» این سؤال را یکی از دوستان عزیزم پرسید. کمک به دیگران و درنتیجه احساس مفید بودن یکی از موضوعاتی است که هرچه بزرگ‌تر می‌شویم برایمان جدی‌تر می‌شود. شاید مهم‌ترین هدف من از انتخاب رشته‌ی پزشکی هم همین موضوع کمک به دیگران بود. آن زمان گمان می‌کردم تنها راهی که می‌توانم یاریگر انسان‌های دیگر باشم پزشک شدن است، اما این تصور اشتباه بود. هر کاری که انجام می‌دهیم می‌تواند برای بقیه مفید باشد، به شرط آن‌که حالمان با این کار خوب باشد.

برای بسیاری از نوواردان به عرصه‌ی درباره‌ی نوشتن این پرسش پیش می‌آید که این نوشته‌ها چه فایده‌ای به حال دیگران دارد و چه گرهی از کار آن‌ها می‌گشاید. پاسخ ساده است. اگر محتوایی تولید کنید که پاسخ پرسش‌های دیگران باشد، شما به آن‌ها کمک کرده‌اید. اما چگونه می‌توان محتوایی تولید کرد که یاری‌گر سایرین باشد؟

1. از چالش‌ها و تجربه‌هایتان درباره‌ی کارتان بنویسید. شاید بگویید: «من تازه نوشتن را شروع کرده‌ام، در حدی نیستم که بخواهم به دیگران توصیه‌ای بکنم.» به یاد داشته باشید که در هر جای مسیر که باشید، افرادی هستند که نسبت به شما کم‌تجربه‌ترند. پس محتوای شما می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا سریع‌تر پیشرفت کنند.

2. از کتاب‌ها و فیلم‌ها بنویسید. نوشتن خلاصه و تحلیل فیلم و کتاب از موضوعات جذابی است که برای مخاطبان شما مفید است. از این طریق هم دیگران را با کتاب‌ها و فیلم‌های خوب آشنا می‌کنید، هم آن‌ها را به کتاب‌خوانی ترغیب می‌کنید و هم انتخاب را برایشان آسان‌تر می‌کنید.

3. از درس‌هایی که از اتفاقات روزانه می‌گیرید بنویسید. توصیف زندگی روزمره‌ی شما ممکن است جذابیتی برای دیگران نداشته باشد، اما اگر بتوانید نکته‌ای از آن بیرون بکشید چطور؟ مثلاً شاید در برخورد با همسر یا فرزندانتان نکته‌ای دریافته‌اید که می‌تواند رابطه‌تان را بهتر کند، یا دریافته‌اید که پیاده‌روی چقدر باعث شده سرزنده‌تر باشید، نوشتن از این موضوعات مطمئناً برای افرادی که در شرایط مشابه شما هستند، سودمند خواهد بود.

4. به‌طور منظم منتشر کنید. اگر شما هر روز محتوایی منتشر کنید و در این کار تداوم داشته باشید، می‌توانید الهام‌بخش کسانی باشید که تازه نوشتن را آغازیده‌اند. آن‌ها با خود می‌گویند: «اگر فلانی توانسته این کار را انجام دهد، پس من هم می‌توانم.» با انتشار منظم و مداوم، دیگران را به نوشتن ترغیب می‌کنید.

5. در دیگران احساس خوب ایجاد کنید. محتوا فقط نوشتن مطالب آموزشی نیست. شما با منتشر کردن داستان، شعر و مطالب طنز هم می‌توانید به دیگران کمک کنید. از طریق داستان، می‌توان پیام‌های زیادی را به دیگران منتقل کرد. شاید یک داستان بتواند نگرش فرد را تغییر دهد یا آگاهش کند که در شرایط مشابه عملکرد بهتری داشته باشد. وقتی شعر شما یا مطلب طنزی که نوشته‌اید لبخند به لب کسی می‌آورد یا حال بهتری در او ایجاد می‌کند، شما به او کمک کرده‌اید تا با روحیه‌ی بهتری به جنگ مشکلاتش برود، پس محتوای غیرآموزشی را دستِ‌کم نگیرید.